Borduren, een uniek & gepersonaliseerd kraamcadeau

Handgemaakt met Liefde

Unieke & Gepersonaliseerde baby- & Kinderspulletjes

Een nieuw jaar betekent ook nieuwigheden. Sinds januari - eigenlijk al vroeger, maar ik moest nog wat oefenen :) - is Caro B Handmade gespecialiseerd in machinaal borduren. 
Ik kreeg vaak de vraag of ik niet kon borduren daarom heb ik de stap gezet om dit ook te kunnen aanbieden op alle Caro B Handmade artikels.

Veel mensen die denken aan borduren denken aan met de hand ‘naaien’ op een stuk textiel in een daarvoor voorziene ring. Dit heb ik vroeger veel gedaan in de vorm van kruisjessteek. Met deze methode ben ik echter beperkt.

Ik laat je graag zien welke stappen ik doorloop om jouw gepersonaliseerde artikels jouw kant te laten uitkomen.

Het ontwerp 

Voor het borduren start vanop mijn computer met een specifiek borduurprogramma. Hier kan ik spelen met verschillende zowel moderne als elegante lettertypes of tekeningen. Dit doe ik tot ik het gewenste ontwerp heb gerealiseerd. Wanneer mijn ontwerp klaar is, kan ik het op de borduurmachine plaatsen, die het dan op zijn beurt zal borduren.

Jouw gekozen Caro B Handmade artikel moet verschillende stappen ondergaan zodat het kwaliteitsvol gepersonaliseerd kan worden. Hier gaan enkele stappen aan vooraf.

Het opspannen van het stof

We starten met het opspannen van het item. Een magnetische ring houdt het item mooi strak opgespannen en op zijn positie.

De stof verstevigen

Om de stof te verstevigen, werk ik met 2 verschillende soorten verstevigingsmaterialen. Eentje aan de onderkant van de stof en de tweede op de voorkant van de stof. Dit zorgt ervoor dat ik het beste borduurresultaat kan aanbieden op de Caro B Handmade artikels. 

Het borduurmachine

Als dit allemaal klaar is, kijk ik nogmaals alles na. Nadien laadt ik mijn gemaakte ontwerp op in de borduurmachine en verschijnt het ontwerp op het scherm van de machine. Hier stel ik de juiste positie van het ontwerp in ten opzichte van de opgespannen stof. Daarna is het de beurt aan de borduurmachine.

De afwerking van de borduur

Na het borduren haal ik de stof uit de ring. Vervolgens knip ik eerst de overtollige draad en daarna de versteviging tussen de letters weg.

Mooi verpakt

Alle Caro B Handmade artikels worden altijd verpakt in mooie gekleurde dozen met een katoenen strik. Elk seizoen verander ik ook de kleur van de dozen. De cadeauverpakking is gratis bij alle Caro B Handmade artikels vanaf 2 stuks.

Op weg naar jou

Alle Caro B Handmade artikels zijn gemaakt uit liefde. Alle bestellingen worden dus ook veilig verstuurd. Dit doe ik altijd met de grootste zorg.

Wist je dat de verzenddozen gerecycleerde dozen zijn? Ik "hergebruik" kartonnen dozen om te verzenden, zodat deze dozen een 2de leven krijgen.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 3