Borduren is creativiteit & vakmanschap

Borduren is een techniek die steeds populairder wordt in de textielindustrie. Dit komt omdat het een snelle en efficiënte manier is om patronen en ontwerpen op textiel te creëren. Hoewel veel mensen denken dat borduren het vakmanschap vervangt, is dat absoluut niet het geval.

In feite vereist professioneel borduren net zo veel vakmanschap als handmatig borduren. Het proces begint met het ontwerpen van een patroon of ontwerp, wat vaak gebeurt met behulp van speciale software. Vervolgens wordt het patroon omgezet naar een digitale bestand, dat op een computerbestuurde borduurmachine wordt geladen.

De operator van de borduurmachine moet zorgvuldig het patroon programmeren, zodat de machine het patroon op de juiste manier kan uitvoeren. Dit vereist precisie en aandacht voor detail. De operator moet ook controleren of het patroon correct wordt uitgevoerd tijdens het borduren, en zo nodig aanpassingen maken.

Een ander belangrijk aspect van profesioneel borduren is de keuze van geschikte materialen. De juiste garens, borduurringen, verstevigingen en stoffen moeten worden gekozen om het patroon op de juiste manier uit te voeren en om ervoor te zorgen dat het eindproduct van hoge kwaliteit is.

In feite is machinaal borduren een techniek die vereist dat de operator zowel technische vaardigheden als creativiteit bezit. Het is een unieke combinatie van technologie en vakmanschap die leidt tot prachtige, professioneel uitziende nu

Profesiobeel borduren is een techniek die vereist een hoog niveau van vakmanschap. Het vereist precisie, aandacht voor detail en creativiteit. De technologie van vandaag de dag maakt het mogelijk om complexe en prachtige ontwerpen te creëren die eerder onmogelijk waren. Borduren is een waardevolle techniek voor alle sectoren en bedrijven en een geweldige manier om unieke en professioneel uitziende bedrijfskleding te maken.


Bij Borduurstudio Caroline kunt u alle soorten textiel laten borduren van enkele stuks tot duizenden items. Of het nu gaat om één handdoek als kraamcadeautje, honderden jassen of duizenden petten met een geborduurd logo, in onze eigen borduurstudio in Merchtem, Vlaams-Brabant is het allemaal mogelijk.

Borduren geeft kleding een mooie uitstraling. Daarnaast is het duurzaam en blijft het lang mooi omdat wij uitsluitend met kwaliteitsvolle materialen werken.

Dankzij de jarenlange ervaring in verwerking van textiel en handborduren wordt borduurwerk afgeleverd van een hoogstaande kwaliteit. Een borduurproject begint met een logo of een tekst waarvan een borduurkaart wordt gemaakt. Vervolgens wordt het logo ingetekend tot een borduurontwerp en wordt het aantal steken bepaald. Daarna wordt de borduurmachine ingespannen met de juiste garen.

Wij maken telkens een proefborduursel om het gewenste resultaat te bekomen. Als alles goed staat, kan het borduurproces beginnen. De machines doen het werk en houden wij volgen het process nauwgezet op. Na ieder geborduurd item, doen wij een handmatige afwerking. Enkel wanneer ieder item de juiste kwaliteit heeft, wordt het klaargemaakt voor verzending.