Het belang van een borduurbestand blogpost

Waarom heb je een borduurkaart nodig?

Onze borduurmachines zijn geheel computergestuurd. Dit betekent dat er een borduurbestand nodig is om een logo te kunnen borduren. Dit bestand beschrijft precies waar de naalden de stof in gaan en met welke kleur garen gebruikt zal worden. Alle steken samen vormen het uiteindelijke ontwerp. De kwaliteit van een borduring wordt daarom bepaalt door het borduurbestand of de borduurkaart.

Het belang van een borduurbestand voor de prijs en de kwaliteit

Het borduurbestand is ook bepalend voor de prijs, aangezien het de snelheid van de borduurmachine en de opbouw van de borduring definieert. Om de beste kwaliteit te garanderen en de kortste doorlooptijd te realiseren, worden onze borduurbestanden door een professionele designer gemaakt.

De technische aspecten van een borduurkaart

De borduurkaart is een technisch bestand waarin de richting van de steken, het motief, de spanning van de draden, trekcompensatie en het begin- en eindpunt van het patroon worden bepaald. De maximale borduurcapaciteit van onze machines zijn afbeeldingen van 40 x 50 cm. Het maken van de borduurkaart kost €75, maar bij herhaling kunt u kosteloos gebruikmaken van de bestaande kaart, of deze gratis laten aanpassen voor een andere locatie op het textiel.

Bestandstype en het formaat van het aan te leveren bronbestand

Wij kunnen in principe elk bestandstype gebruiken als bron voor het borduurbestand. Het formaat van het aangeleverd ontwerp hoeft niet gelijk te zijn aan het formaat van de borduring. Belangrijk is wel dat u het formaat van de borduring goed overdenkt voordat u het ontwerp aanlevert, omdat we een opgeleverd borduurbestand niet groter kunnen trekken. Dit zou extra steken betekenen en zou direct in het originele borduurbestand moeten worden aangepast.

Tenslotte: borduren heeft een duurzaam resultaat

Borduren geeft een duurzaam en kleurvast resultaat. In tegenstelling tot bedrukken is borduren bestand tegen weersinvloeden en wassen op hoge temperaturen (tot wel 95°C). Wij gebruiken alleen kwaliteitsgaren van Madeira en Gunold waardoor ook na herhaaldelijk wassen de borduring en kleuren intact blijven.

Heeft u nog vragen over de borduurkaart of wenst u meer informatie over de verschillende opties van borduren, aarzel dan niet om ons te contacteren via caroline@borduurstudiocaroline.be.