Naai Materialen

Hieronder vind je meer uitleg van de verschillende stoffen waar ik mee werk

Exclusieve stoffen van Caro B Handmade

OEKO-TEX en GOTS

Al mijn producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ik gebruik enkel stof dat voldoet aan de Oeko-Tex standard 100, een label dat staat voor kwaliteit en veiligheid. Enkel hiermee kan ik garanderen dat de stoffen vrij zijn van toxische stoffen, luchtdoorlatend zijn en veilig zijn voor mens en milieu.

Katoen of Poplinstof

Deze stoffen bestaan uit 100% katoen - De stof rekt niet, waardoor de stof soepeler valt en aanvoelt.

Tricotstof

Deze stoffen zijn 95% katoen en 5% elastan, Jersey / Tricot  (soms zelfs 98% katoen en 2% elastan). Tricot is rekbaar in tegenstelling tot de ‘gewone katoen’. Deze tricot is stevig, dus niet lubberend en voelt heel zacht.

Minkystof

Deze soort fleece stof is super comfortabel en heerlijk zacht. Minky is een super zachte stof die aanvoelt als pluche velours, het is zachter dan fleece met een soort van korte vacht textuur. Gemaakt uit 100% polyester.
Deze stof mag niet gestreken worden.

Wafelstof

Deze stof is een fijne stof met een prachtig geweven wafelstructuur. Gemaakt uit 100% katoen. Dit stof wordt voller na een keer gewassen te zijn.

Hydrofielstof of tetrastof

Deze stof is gemaakt van zuiver katoen en staan bekend om hun goede vochtopname, andere naam is de tetrastof Niet voor niets worden hydrofiele stoffen al decennia lang gebruik voor baby’s. Het is tevens een zeer zacht materiaal en voelt hierdoor echt fijn aan.

Badstof in 100% bamboe

De badstof is 100 % katoen in Bamboe en van een heerlijk dikke en super kwaliteit. 


Naaigaren

Naaimachine
Ik gebruik naaigaren van het merk Gutterman voor mijn naaimachine.
Deze zijn in 100% polyester. Het heeft ook een hoge treksterkte.

Cover- en Overlock

Voor de cover-en overlock garen gebruik ik Amann Serafil. Deze naaigaren zijn zeer slijtvast door middel van fijne polyester garen. Het heeft ook een hoge treksterkte. De naad ziet er glanzend en zijdeachtig uit.

Professionele Borduurmachine

Voor mijn borduurmachine gebruik ik alle producten van Madeira, Isacord of Gunold. Ik kies deze merken omwille van hun hoogwaardig kwaliteit bij het borduren van tekeningen of lettertypes. Al mijn naaigaren zijn van 100% polyester. Het heeft een hoge treksterkte.

Vulling

Voor de vulling babydekens of babydekentjes gebruik ik vulling in wattine, deze is 300g met een dikte van ongeveer 3 cm.
Voor het boxkleed of de mijlpaalmatten gebruik ik vulling in wattine met 400g. Deze vulling heeft een dikte van 4cm waardoor je baby of peuter heel zacht ligt op de grond.

Flexfolie - Vinyl van Siser

Voor alle bedrukkingen op de t-shirten van de Peter Box of de Meter Box gebruik ik hoogwaardig materialen. Voor de Flex gebruik ik het merk Siser.
Ook voor de vinyl gebruik ik Siser oa voor het bedrukken van de geboorteboxen en mijlpaalkaartjes met naam.

Welkom in mijn Atelier in Merchtem

Wil je graag langskomen in mijn Atelier in Merchtem? Zeer welkom!
Wil je graag de stoffen zien of bepaalde artikels? Geef me een seintje via email of via de chatfunctie en we regelen een datum voor de afspraak.

Op deze pagina vind je alle informatie terug over de stoffen die ik gebruik voor het maken van mijn creaties.

Indien je hier nog vragen over zou hebben kan je me altijd contacteren via het contactformulier of via e-mail: caroline@carobhandmade.be

Ga terug naar de Home Pagina.

Contact Formulier